Op het pioniersveld heb je de kans om je eigen woning te bouwen, te experimenteren met architectuur-, bouw- en energiemogelijkheden. Hier heb je maximale vrijheid in keuzes voor vorm, materiaal en uitstraling.

Op het pioniersveld worden ± 10 woningen gerealiseerd.  Iedere woning wordt geheel naar individuele inspiratie ontworpen. Van hout of bijvoorbeeld leem, geïnspireerd op de natuurlijke principes van hout, vuur, aarde, metaal en water. Wellicht in de aarde verzonken of juist er bovenuit stekend. Uiteindelijk geeft de optelsom van de woningen invulling aan de energie kringloop.

Behalve inspirerende woningen levert dit ook een woonomgeving op waar we samen invulling aan geven. Geen woongroep, maar wel een groep bewoners die het leuk vindt om samen dingen te doen en te delen.

Het pioniersveld is 50m x 50m groot en bevat dus 2500m2.
De ±10 percelen op het pioniersveld zijn nog niet definitief ingedeeld. Twee-vijfde deel van je perceel betaal je mee aan het gezamenlijke terrein (1000m2 mandelig). Daarop leggen we paden aan, de parkeerplaatsen, een werkschuur, moestuin, speelplek, vuurplaats en wie weet wat nog meer.

Voor de gezamenlijke ruimte hebben we een Vereniging van Eigenaren opgericht. Je betaalt per volwassen bewoner een klein bedrag per maand waarmee we ontwikkeling en onderhoud financieren. Hierin hebben we ook geregeld dat we deze ruimte gezamenlijk onderhouden en dat iedere volwassen bewoner evenveel inspraak heeft.