Voelen, ontwerpen, doen!

Ieder zijn eigen experimentele woning. Een fantastisch concept vinden wij. Veel vrijheid dus, maar geen vrijblijvende aangelegenheid. Het ontwerpen en bouwen van een woning is ingewikkeld, duur en tijdrovend. Tegelijkertijd willen we ook nog een plek realiseren waar het fijn samen wonen is. We zoeken verbinding tussen de woningen en tussen de bewoners.

Daarvoor hebben we een aanpak gekozen die we als uitgangspunt nemen voor de te realiseren woningen.

 1. Spiegel
  Je (jullie) bent (zijn) geïnspireerd  om je eigen woning te realiseren en hebt jouw gedachtes en wensen op een rij. Samen leefruimte delen spreekt je aan. Financieel lijkt het haalbaar en de plek en omgeving van het pioniersveld zie jij als je toekomstige leefomgeving. En dus neem je contact op via de contactpagina op deze website.

 2. Verkenning
  We ontmoeten elkaar om jouw ideeën met die van ons af te stemmen. Past het? Dan tekenen we de intentieovereenkomst en volgt al snel de ontwerpfase. Jorn gaat met je aan de slag in drie fases. Na iedere fase bepaal je of je verder gaat.

 3. Fase 1 – Oriëntatie (4-6 weken €1.500)
  Je krijgt een optie op de grond. In 6 weken wordt via een aantal beeldvormingssessies jouw woning uitgewerkt in een concept/schetsontwerp en gepresenteerd aan de CV-Parijsch.

 4. Fase 2 – Ontwerpen (8-12 weken ± €5.000 á €8.000)
  Het schetsontwerp wordt omgezet in een 3-D voorlopig ontwerp en wordt voorgelegd aan het kwaliteitsteam Culemborg. Ook wordt er een eerste raambegroting gemaakt en gesprekken gevoerd met professionals (zoals een constructeur, bouwkundige en klimaat/installatieadviseur) die in de volgende vergunningsfase gaan helpen om alles uit te werken.

 5. Fase 3 – Vergunning (8-12 weken ± €8.000 á €12.000)
  Het voorlopig ontwerp wordt nu omgezet in een detailontwerp. Externe specialistische berekeningen met betrekking tot fundering, constructie, klimaat en installaties worden ingewonnen. Met als eindresultaat het indienen van de bouwvergunning en de officiële begroting (waarmee je ook de wellicht benodigde hypotheek kunt regelen)

 6. Bouwfase
  En dan start de bouw. Je regelt de hypotheek en koopt nu officieel de grond. Je gaat zelf of samen met je aannemer aan de slag.
  Ondertussen help je mee met de ontwikkeling van het mandelige terrein. En wie weet, woon je al direct op het veld in een tijdelijke woonunit.